[Euro 2012] Uitslagen groep C

Vanavond werd de tweede speelronde in groep C afgewerkt. Italië nam het op tegen Kroatië, waarna het vervolgens de beurt was aan de Spanjaarden, die tegen Ierland speelden. Hieronder volgt een overzicht.

Italië wint weer niet

Italië is er wederom niet in geslaagd om een wedstrijd te winnen. Het tweede groepsduel tegen Kroatië leverde de selectie van bondscoach Prandelli opnieuw een gelijkspel (1-1) op.

De Italianen kregen in de eerste helft via Balotelli en Marchisio goede kansen, maar slaagden er niet in het net te bollen. Aan de andere kant was het Jelavic, die de Kroaten op voorsprong kon zetten, maar ook hij faalde. Toch kwam La Squadra Azzurra op uiteindelijk voorsprong. Marchisio miste een goede kans, maar Pirlo verzilverde uiteindelijk een vrije trap.

In de tweede helft kwam Kroatië vervolgens op gelijke hoogte. Al was hier wel een verdedigingsfout bij de Italianen voor nodig. Mandzukic profiteerde hier echter van door de bal via de paal binnen te schieten.Ook in de rest van het duel bleven beide ploegen gevaarlijk. Echte grote kansen waren er echter niet meer waardoor de eindstand 1-1 bleef.

Het volledige verslag vind je hier.

Spanje overklast Ierland

Spanje heeft zijn tweede groepswedstrijd op het EK voetbal met overmacht gewonnen. Ierland was de zwakste en ging met 4-0 de bietenbrug op. Torres maakte twee van de vier goals en bewees hiermee zijn waarde voor de Spaanse ploeg.

In de vierde minuut lag de bal al tegen de touwen na een zeer snelle goal van Torres. Ook in het vervolg van de eerste helft bleef Spanje de bovenliggende partij en liet mooie combinaties zien, maar gescoord werd er niet.

Vlak na de start van de tweede helft viel echter de bevrijdende tweede treffer. Silva schoot de bal tussen verschillende benen door en verdubbelde de voorsprong. Niet veel later toonde Given zich een prima doelman door een inzet van Xavi te keren, maar daarna voerde Spanje opnieuw de boventoon en scoorde nog twee keer. Torres en invaller Fábregas zagen hun naam op het scorebord terugkomen.