Van Barneveld bij laatste zestien in Bolton

Raymond van Barneveld heeft zich eenvoudig geplaatst voor de achtste finale van de UK-open. Andy Hamilton werd met 9-5 aan de kant gezet. In een Nederlands Belgisch onderonsje wist Kim Huybrechts Vincent van der Voort te verslaan. De Belg en debutant won met 9-7 van Vinny.

Barney kwam eenvoudig op voorsprong 3-1 voorsprong mede door een 104 en 109 finish.  Na de pauze ging Van Barneveld door met goed finishen. Barney liep uit tot 6-2. In de negende leg gooide Hamilton 170 uit. De laatste legs van de partij gingen met de legs mee. Op 8-5 gooide Barney 128 uit om de partij te winnen. 

Van der Voort wist weer niet van Huybrechts te winnen. Ook de vier voorgaande ontmoetingen gingen naar de Belg. Huybrechts pakte de eerste break in de derde leg met een 99 uitgooi. Op 6-4 wist Huybrechts Van der Voort opnieuw te breaken en het leek afgelopen voor de snelste darter van de wereld. Van der voort kwam nog terug tot 8-7, maar dit bleek niet genoeg.  Met een 111 finish maakte de 26-jarige Belg het af. 

Michael van Gerwen won met 9-7 van Mervyn King. Tot 3-3 ging deze partij gelijk op. Daarna wist Mighty Mike voor het eerst te breaken door 141 uit te gooien. Van Gerwen liep uit naar 6-4. In de elfde leg gooit de Nederlander 170 uit. Uiteindelijk kan King nog terug komen tot 7-7 omdat van Gerwen ging prutsen op de dubbels. De darter uit Boxtel kon zich herpakken en won de partij met 9-7. 

Phil Taylor had een simpele middag en won met 9-1 van Colin Osbourne. Wes Newton schakelde wereldkampioen Adrian Lewis uit met 9-7. Vanavond is de achtste finale van de UK-Open. De loting volgt later. 

Uitslagen

Speler Speler Uitslag
Vincent van der Voort Kim Huybrechts 7-9
Andy Hamilton Raymond van Barneveld 5-9
Colin Osbourne Phil Taylor 1-9
Wes Newton Adrian Lewis 9-7
Colin Lloyd Joe Cullen 8-9
Robert Thornton Gary Anderson 9-7
Paul Nicholson Arron Monk 9-3
Terry Jenkins Dean Winstanley 9-3
Justin Pipe Simon Whitlock 5-9
Richie Burnett Peter Wright 4-9
Mark Hylton Jamie Caven 7-9
Dennis Priestley Andy Smith 9-8
Dennis Smith Dave Chisnall 5-9
Brendan Dolan Denis Ovens 8-9
Darren Webster Ronnie Baxter 6-9
Michael van Gerwen Mervyn King 9-7