Warner schaakt scenarist voor Justice League

Warner Bros heeft scenarist Will Beall gecontracteerd voor het scenario van het superheldenepos Justice League. Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety.

De langverwachte film met superhelden als Superman, Batman, Wonder Woman en Green Lantern is al meerdere keren afgeketst. De ene keer waren er moeilijkheden met het bijeenbrengen van een goede cast, dan weer met het schrijven van een goed script, dan weer met de financiën.

Beall is geen vreemde van filmstudio Warner. Hij schreef ook al het scenario van de misdaadfilm Gangster Squad met Sean Penn en Ryan Gosling, die in september uitkomt. Daarnaast is hij voor de productiemaatschappij bezig met een remake van Lethal Weapon en een remake van de sciencefictionthriller Logan's Run uit 1976.

Zeker nu concurrent Marvel wereldwijd binnenloopt met de superheldenfilm The Avengers, wordt de druk op Warner om een soortgelijk succes af te leveren met de dag groter. Het is dan ook de vraag of Beall moet worden benijd om zijn nieuwe klus. Grotere namen, zoals Mad Max-regisseur George Miller, beten hun tanden al stuk op Justice League.

Daarnaast hebben niet alle betrokken superhelden al een goed lopende filmreeks, zoals bij The Avengers wel het geval was. De film Green Lantern was vorig jaar een regelrechte flop en Wonder Woman en The Flash moeten nog eigen films krijgen. Ook wordt alles wat met Batman te maken heeft nog gezien als het territorium van regisseur Christopher Nolan met zijn succesvolle Dark Knight-trilogie.

Marvel heeft jaren de tijd genomen om alle films van hun helden, met name Iron Man, Thor, The Hulk en Captain America, uit te bouwen tot succesformules. Pas daarna werd de tijd rijp geacht om The Avengers in productie te nemen. Warner Bros heeft die luxe niet.