Sneijder denkt dat Spanje de beste ploeg heeft

Wesley Sneijder denkt dat de kans aanwezig is dat het Nederlands elftal Spanje op 1 juli treft in de finale van het Europees Kampioenschap. De vorige ontmoeting tussen de beide Europese grootmachten was de finale van het Wereldkampioenschap in Zuid-Afrika. In deze wedstrijd trok Spanje aan het langste eind (1-0).

De nummer 10 van Oranje denkt dat Spanje de beste ploeg heeft. Er is bij de wereldkampioen bijna niets veranderd en de spelers zijn met twee jaar meer ervaring zo rond de 25, meldt Sneijder in een interview met NUsport.

De international denkt dat Oranje wel klaar is voor de clash met Duitsland: "We weten nu dat zij eerst afwachten en dan ineens komen. Toen hadden we geen antwoord. Liepen we achter de feiten aan. Dan verlies je zulke wedstrijden. Als je dat antwoord straks wel hebt, kun je tegen Duitsland heerlijk voetballen. Net als ons tegen Engeland lukte. Net als dat tegen Portugal kan."

Nederland begint in de poulefase tegen Denemarken (9 juni) om vervolgens tegen Duitsland (13 juni) en Portugal (17 juni) te spelen. Alle wedstrijden worden gespeeld in het Metaliststadion in Charkov.