Mertens hoopt op speelminuten op Wembley

Na het vertrek van bondscoach Georges Leekens ruikt Dries Mertens zijn kans schoon bij België. De PSV-aanvaller wil indruk maken op interim-bondscoach Marc Wilmots.

België speelt binnenkort twee oefenwedstrijden tegen respectievelijk Montenegro en Engeland. Met name het tweede duel in Londen trekt Mertens enorm aan. De PSV-aanvaller hoopt Wilmots tijdens de trainingen te kunnen overtuigen van zijn kwaliteiten en derhalve een plaats af te dwingen in de basiself van de Rode Duivels.Mertens trainde tot dusver tweemaal onder Wilmots.

"De spelers willen laten zien dat ze hun prima seizoen bij hun club ook kunnen omzetten naar mooie prestaties bij de nationale ploeg", vertelt de kleine aanvaller aan Het Laatste Nieuws. "De komende dagen rest ons niet veel anders dan goed te trainen, hopelijk kan ik onze bondscoach ad-interim overtuigen om tegen Engeland voor mij te kiezen."

Onder Leekens kwam Mertens maar gematigd aan spelen toe. De voormalig bondscoach gaf zijn voorkeur aan onder meer Moussa Dembélé en Nacer Chadli. België wist zich overigens niet te plaatsen voor het aankomende EK in Polen en Oekraïne. Het land eindigde in een poule met onder meer Turkije en Duitsland als derde.