Oud-directeur schouwburg Nijmegen de cel in

De oud-directeur van de Nijmeegse schouwburg moet de cel in voor gesjoemel bij het sluiten van een deal met een cateraar. De rechtbank in Arnhem legde de 65-jarige Albert K. dinsdag een gevangenisstraf van zes maanden op, waarvan de helft voorwaardelijk.

De rechtbank acht bewezen dat de K. de cateraar gevraagd heeft ruim tienduizend euro aan hem persoonlijk over te maken voor contractverlenging. De cateraar was het bedrag volgens het hof niet echt verschuldigd. De directeur maakte volgens de rechtbank misbruik van zijn positie.

Het Openbaar Ministerie had naast een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van een halfjaar ook een boete van 25 duizend euro geëist. De rechtbank zag geen aanleiding om een boete op te leggen, omdat het aan aantoonbaar financieel voordeel ontbrak. De celstraf pakte lager uit vanwege de leeftijd van de man en omdat de zaak zes jaar geleden speelde.

De verdachte stapte in april 2009 op bij de schouwburg nadat bleek dat hij zijn cv had vervalst. Zo vermeldde hij dat hij piloot voor de KLM, wethouder in Rotterdam en topvolleyballer was geweest. Ook lag K. al eens onder vuur vanwege zijn hoge salaris.