Den Bosch ook in tweede duel te sterk voor Leiden

De basketballers van Zorg en Zekerheid Leiden lijken hun landstitel kwijt te raken. De kampioen van vorig seizoen verloor ook de tweede wedstrijd in de finaleserie van EiffelTowers Den Bosch, dat door de 85-70 thuiszege op 2-0 in wedstrijden kwam.

Waar iedereen verwachtte dat Leiden het thuisvoordeel donderdag zou terughalen nadat Den Bosch dinsdag verrassend in Leiden won, daar was de Bossche ploeg in eigen huis superieur.

Leiden viel na een sterke openingsfase, waarin het leidde met 25-15, ver terug. Den Bosch kwam meteen vanaf het begin van tweede kwart sterk terug, en boog de achterstand om in een 38-33 voorsprong. Vooral de vele driepunters hielpen de thuisclub in het zadel.

Vlak voor rust (44-40) kwam Leiden weer terug, maar Den Bosch, waar center Tai Wesley en guards Frank Turner en Rogier Jansen nauwelijks af te stoppen waren, sloeg meteen weer een gat: 58-47.

Even kwamen de Leidenaars dichterbij aan het einde van het derde kwart, maar al snel stelde de Brabantse ploeg weer orde op zaken. In de laatste speelperiode kon Den Bosch het bijna freewheelend uitspelen.

Wedstrijd drie is zaterdag in Leiden. Er zijn vier zeges nodig om de titel binnen te halen.