Kanoslalommers missen Spelen

De Nederlandse kanovaarders zijn er op de Europese kampioenschappen in het Duitse Augsburg niet in geslaagd om een olympisch startbewijs in de wacht te slepen op het onderdeel slalom. Bas Wesselink en Robert Bouten kwamen tekort om één van de twee resterende tickets te pakken.

In de halve finales streden zes landen die nog geen ticket hadden voor de Olympische Spelen om de overgebleven twee plaatsen. Wesslink zag een startbewijs net aan zijn neus voorbij gaan. Hij kwam met zijn tijd van 100.95 uiteindelijk een halve seconde tekort. Bouten realiseerde een tijd van 102.48, inclusief twee strafseconden. Ierland en Kroatië waren de gelukkige landen die er wel in slaagden om zich te kwalificeren voor Londen.

Gisteren lukte het ook de Nederlandse kanovaarsters niet om op de slalom hun olympische droom te verzilveren. Ondanks dat Nederland met de jongste ploeg van het hele veld aan de start stond, was er nog enige hoop dat het pas 17-jarige talent Claudia Leenders een olympisch ticket zou pakken, maar dat lukte haar niet.