Dementerende ouderen niet welkom in Maarn

Huiseigenaren in Maarn hebben succesvol protest aangetekend tegen activiteiten voor dementerende bejaarden die de gemeente in een appartementencomplex wilde organiseren. De bewoners waren bang dat hun appartementen minder waard zouden worden als het gebouw bekend zou komen te staan als een plek waar bejaarden komen.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug, waar Maarn onder valt, wilde activiteiten voor de bejaarden organiseren in een ontmoetingsruimte van het Trompstaetecomplex. Wethouder Elisabeth van Oostrum heeft donderdag echter besloten de bejaarden ergens anders onder te brengen.

De wethouder dreigde eerder al de huur van de ontmoetingsruimte op te zeggen als het protest van de bewoners tegen de komst van de bejaarden zou aanhouden. De bewoners waren het daar niet mee eens en dreigden daarop met een schadeclaim van vier ton.

Van Oostrum vindt de reactie van de bewoners op de dementerenden 'absoluut ongepast', laat haar zegsman donderdag weten. Toch kiest ze ervoor de bejaarden te laten uitwijken naar een locatie in Amerongen, om zo de claim van de Vereniging van Eigenaren te ontlopen.