[NBA] Nuggets, Bulls en Hawks richten zich op

Denver Nuggets, Chicago Bulls en Atlanta Hawks hebben uitschakeling in de play-offs van de NBA weten te voorkomen. De drie ploegen wonnen dinsdag allemaal en dwongen daarmee een zesde duel af. Indiana Pacers bereikte de tweede ronde wel. Dankzij een 105-87 thuiszege op Orlando Magic werd het 4-1 in de best-of-sevenserie.

De Nuggets hadden de hele wedstrijd een kleine voorsprong, maar moesten toch toestaan dat tegenstander Los Angeles Lakers een slotoffensief inzette. Kobe Bryant scoorde 14 van zijn 43 punten in het vierde kwart en onder zijn leiding naderden de Lakers de bezoekers tot op een punt. In de slotseconden, bij een 102-99 stand, misten zowel Bryant als Ramon Sessions een driepunterpoging om een verlenging af te dwingen.

Chicago Bulls won na drie nederlagen weer eens van Philadelphia 76ers. In eigen huis poetsten de Bulls een vroege voorsprong van de Sixers weg om vervolgens uit te lopen naar een comfortabele voorsprong. Dat leidde uiteindelijk tot een 77-69 zege. Luol Deng scoorde 24 punten voor de Bulls.

Net als de Nuggets en de Bulls keek Atlanta Hawks tegen Boston Celtics tegen een 3-1 achterstand aan. De thuisploeg stond in een spannend vijfde duel echter steeds net aan de goede kant van de score en won uiteindelijk met 87-86.

Al Horford was topscorer bij de Hawks met negentien punten, maar alle vijf de basisspelers van de Hawks haalden een score in de dubbele cijfers. Met dertien punten was de score van Josh Smith het laagst, maar hij voegde daar wel zestien rebounds aan toe.