Politiehond bijt rellende festivalgangers

Twee mensen zijn zaterdag tijdens het bevrijdingsfestival in Vlissingen in hun been gebeten door een politiehond, omdat ze weigerden te luisteren naar agenten. Tijdens het festival in de Zeeuwse stad vonden verschillende ongeregeldheden plaats. Dat meldt de politie zondag.

Een van de drie die in zijn been werd gebeten, is een 15-jarige jongen uit Vlissingen. Hij weigerde tijdens ongeregeldheden naar de politie te luisteren en bleef zitten waar hij zat, ondanks waarschuwingen en de mededeling dat de politiehond zou worden ingezet. Toen een tik met de wapenstok niet hielp, werd hij door de politiehond gebeten.

Even daarna werd ook een 24-jarige man uit Oost-Souburg gebeten, omdat hij eveneens niet luisterde naar agenten. Deze man maakte onderdeel uit van een groep jongeren die de ingang van een horecagelegenheid versperde en met goederen gooide. De politie verwijderde de groep, maar de 24-jarige man bleef staan.

Een 22-jarige man uit Heerhugowaard werd daarnaast tijdens het festival door een beveiligingsmedewerker aangehouden op de Nieuwendijk. De man was ruzie aan het maken met een aantal anderen. De beveiligingsmedewerker sprong er tussen en kreeg een vuistslag in het gezicht. Daarop hield de beveiliger de man aan en droeg hem over aan de politie. Die stelt genoodzaakt te zijn geweest de man hardhandig aan te pakken, omdat hij zich lastig gedroeg, agenten probeerde te schoppen en een van hen beledigde.