Mortal Kombat kan geen potten breken in top tien

Mortal Kombat voor PlayStation Vita heeft geen plaats in de Nederlandse verkooptoptien veroverd. Wel is het spel de best verkochte Vita-game van de afgelopen week. De populairste game is, net als een week eerder, Prototype 2. Dat blijkt uit gegevens van martkonderzoeksbureau GfK.

Sony heeft het moeilijk om PlayStation Vita en de bijbehorende software aan de man te krijgen. In het thuisland verkoopt de nieuwe draagbare spelcomputer minder goed dan de zes jaar oudere PSP. De Nintendo 3DS van concurrent Nintendo verkoopt in Japan wekelijks bijna tien keer zoveel als de Vita. Ook de softwareverkoop wordt gedomineerd door spellen voor de 3DS.

In Nederland staat de PlayStation 3-versie van Prototype 2 bovenaan en is de versie voor de Xbox 360 weggezakt van de tweede naar de vierde plaats. Het heeft stuivertje gewisseld met FIFA 12. Mario Party 9 voor de Nintendo Wii neemt nog altijd de derde plek in.

Na 29 weken op de markt te zijn, keert het kinderspel Skylanders: Spyro's Adventure terug in de top tien op de vijfde plaats. Het in oktober verschenen schietspel Battlefield 3 komt ook terug en staat tiende.

01. Prototype 2 (Playstation 3)
02. FIFA 12 (Playstation 3)
03. Mario Party 9 (Nintendo Wii)
04. Prototype 2 (Xbox 360)
05. Skylanders: Spyro's Adventure (Nintendo Wii)
06. Just Dance 3 (Nintendo Wii)
07. Call of Duty: Modern Warfare 3 (Playstation 3)
08. FIFA Street (Playstation 3)
09. FIFA 12 (Xbox 360)
10. Battlefield 3 (Playstation 3)


Mortal Kombat kan geen potten breken in top tien (Foto: Novum)