Schultz trapt aanleg ontbrekende stuk A4 af

Demissionair minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen (VVD) heeft donderdag eindelijk het startschot gegeven voor de aanleg van het ontbrekende stuk van de A4. De plannen voor het traject van zeven kilometer tussen Delft en Schiedam lagen al ruim zestig jaar op de plank.

Het stuk asfalt moet ervoor zorgen dat het minder druk wordt op de A13. Ook moet het sluipverkeer worden teruggedrongen. Met de aanleg is zo'n 650 miljoen euro gemoeid. De A4 moet in 2015 helemaal klaar zijn. Dan gaan er 128.000 auto's per dag overheen, is de verwachting.

De minister is blij dat de realisatie van 'de ontbekende schakel' begint. "Dit kleine stukje weg ging kopje onder in het drijfzand van trage politieke besluitvorming, tegenstrijdige regelgeving en slepende procedures", aldus Schultz. Volgens haar is dit een les voor ons allemaal. "Het voorbeeld van hoe het niet meer moet."

De weg krijgt van Delft naar Schiedam twee rijstroken en in tegengestelde richting drie rijstroken. In totaal wordt 2,6 kilometer half verdiept aangelegd en 1,4 kilometer verdiept. Ook komt er een tunnel met een lengte van twee kilometer.


Schultz trapt aanleg ontbrekende stuk A4 af (Foto: Novum)