'Omstreden psychotherapeut vormt ernstig gevaar'

De omstreden psychotherapeut uit Leerdam die vorig jaar op non-actief is gesteld, vormt een ernstig gevaar voor zijn patiënten. Hij gaat als het aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) ligt nooit meer aan de slag als psychotherapeut. Dat meldt RTV Rijmond op basis van een nog vertrouwelijk rapport van de inspectie.

De inspectie bestempelt de therapeut als onprofessioneel en onbetrouwbaar. Hij had geen behandelplan en maakte vaak geen dossiers aan van zijn patiënten. Ook was de man vaak agressief en schold hij zijn patiënten uit.

De inspectie blijft bij haar oordeel van augustus vorig jaar toen de Leerdammer op non-actief werd gesteld. "Gezien de structurele tekortkomingen in de beroepsuitoefening en het ontbreken van inzicht in het eigen functioneren acht de inspectie de heer ongeschikt om nog langer als psychotherapeut te functioneren", staat in het rapport.

De man raakte voor hij op non-actief werd gesteld al geschorst voor intimidatie en het stellen van verkeerde diagnoses. Zolang de klacht tegen hem nog in behandeling was bij het Centraal Tuchtcollege, mocht hij echter gewoon met patiënten aan de slag gaan. Het Centraal Tuchtcollege kan besluiten dat de man nooit meer zijn beroep mag uitoefenen.