Agenten lopen klappen op in Heerde en Deurne

Twee politieagenten zijn zaterdagnacht gewond geraakt in het Gelderse Heerde toen zij werden aangevallen door familieleden van een arrestant. Ook in het Brabantse Deurne liepen agenten klappen op. Dat meldt de politie zondag.

In Heerde ging het om de 50-jarige vader en 20-jarige broer van de verdachte. Ze gingen de agenten te lijf met hun vuisten omdat zij vonden dat hij onterecht was opgepakt. De 22-jarige man was even daarvoor betrokken geweest bij een vechtpartij in een kroeg aan de Stationsstraat.

De twee agenten probeerden de familieleden op afstand te houden met pepperspray maar konden niet voorkomen dat zij in het gezicht werden geslagen en diverse gekneusde ribben opliepen. Zowel de vader als broer is aangehouden.

Bij een ander incident in het Brabantse Deurne deelden vechtende jongeren enkele klappen uit aan agenten die wilden bemiddelen bij een ruzie. Met een wapenstok konden zij op afstand worden gehouden. Een 22-jarige man uit Milheeze is opgepakt.

In Valkenburg konden twee agenten nipt ontsnappen aan verwondingen. Een dronkaard reedt de twee dienders bijna van hun fiets toen hij met hoge snelheid op hen inreed. Beide agenten konden op tijd wegspringen. De 24-jarige verdachte kon even later worden aangehouden. Hij had bijna drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol achter de kiezen.