Monks laten hun talenten zien in WoW: Mists of Pandaria

De monks in Mists of Pandaria krijgen speciale abilities, waarmee spelers zelf combo's samen kunnen stellen. Blizzard hoopt dat spelers er een Street Fighter-achtig gevoel bij krijgen wanneer ze vechten. Daarnaast hebben ze weer de talents op de schop genomen, zodat mensen meer zelf kiezen in plaats van het overnemen van een site.

Monks gebruiken energie en Chi. Door speciale aanvallen te gebruiken wordt energie verbruikt en krijgen ze een Chi-punt. Met Chi kunnen ze dan weer andere aanvallen gebruiken. Hiermee kunnen spelers zelf hun combo's samenstellen en spelen met wat zij het leukst vinden.

De vernieuwde talent tree moet daar ook aan bijdragen. Er zijn maar weinig talents die de stats verhogen. De meeste zijn vervangen door talents die spelers voordelen geven, zonder te veel te letten op cijfertjes. Denk bijvoorbeeld aan iets wat willekeurig kan gebeuren, of een ability die je zelf kan activeren. Deze keuzes zijn even sterk en afhankelijk van de voorkeur van de speler. De nieuwe specialisaties voor de Monk heten Windwalker (DPS), Brewmaster (tank) en Mistweaver (healing). Een lijst van alle talents en abilities voor de monk is hier te lezen.

Naast de aanvallen en talents zijn er natuurlijk ook de animaties en rassen. Elk ras, behalve de goblins en de worgen, kunnen monk worden. De monk heeft ook nog unieke animaties voor elke specialisatie. Je beweegt dus daadwerkelijk anders wanneer je aan het healen of tanken bent. Heb je al tien karakters en zou je graag een Pandaren erbij willen? Vrees niet, in Mists of Pandaria zal je elf karakters op een server kunnen maken.

Naast de monks krijgen de bestaande classes ook een (kleine) make-over. Blizzard heeft al wat kleine dingen bekendgemaakt. Demonology warlocks krijgen een balkje wat volloopt waardoor ze zelf de controle hebben over de duur van demon form, en destruction warlocks krijgen 'fiery power' terwijl ze spells gebruiken waardoor ze in vlam vliegen.

Pandaren