Duitse gooit lijk vader in paasvuur om pensioen

Een Duitse vrouw heeft het lijk van haar vader in een paasvuur gegooid. Niet om hem ritueel te cremeren, maar om het feit dat hij was overleden, te verduisteren. Ze wilde namelijk graag nog wat langer genieten van het pensioengeld van haar vader.

Buiten het geld, in 2009 stak ze 9000 euro in haar zak,  en wilden ze ook het feit dat de drankzuchtige en hulpbehoevende man een gebrekkige verzorging had genoten, uitwissen. De 40-jarige vrouw werd in haar daad bijgestaan door haar 42-jarige echtgenoot. Toen andere familieleden aangifte deden van vermissing kwam hun bedrog uit.

Het stel stond woensdag voor de rechtbank in Osnabrück. Het Openbaar Ministerie verwijt de twee dat ze de 66-jarige man opzettelijk verwaarloosd hebben. De aanklaagster zei: "Als hij medische hulp had gekregen, zou hij langer hebben geleefd." 

In Engeland werd een man voor een vergelijkbaar vergrijp veroordeeld tot 3 jaar celstraf. Hij had het stoffelijk overschot van zijn vader gewoon in de slaapkamer laten liggen, en stak de uitkering van de man, enkele duizenden euro's, in zijn eigen zak. Hier kwam de zaak aan het licht doordat buren klaagden over een ondraaglijke stank.