Coentrão wil hoe dan ook spelen bij Real

Fábio Coentrão wil dolgraag een basisplaats veroveren bij Real Madrid. De verdediger zou daarvoor ook op een voor hem ongebruikelijke positie in actie willen komen. Real Madrid telde afgelopen zomer dertig miljoen euro neer om Coentrão bij Benfica los te weken, maar de Portugees kent moeite om zijn belofte in te lossen.

Trainer José Mourinho laat hem vooralsnog veelvuldig opdraven als wisselspeler. "Ik wil graag spelen en ik werk er hard voor", verklaart Coentrão op de persconferentie van maandagochtend. "Maar we hebben een fantastisch team. Ik sta klaar als het moet, maar de keuze is aan de trainer. Of ik nou links- of rechtsback moet spelen maakt niet veel uit, zolang ik het team maar mee kan helpen met overwinningen behalen."

Dinsdag staat voor Real het Champions League-treffen met CSKA Moskou op het programma. Het treffen met de Russen vindt plaats in het ijskoude Moskou. Volgens Coentrão moet dat niet uitmaken voor het resultaat. "We moeten de kou trotseren en met drie punten huiswaarts keren", aldus de international.