Haven Dover korte tijd dicht na vondst wapens

De haven van het Britse Dover is donderdag korte tijd gesloten geweest wegens een 'veiligheidsincident'. Dat hebben de Britse autoriteiten bekendgemaakt. Een team van explosievendeskundigen was naar de haven gestuurd.

In eerste instantie was niet direct duidelijk wat de aard van het incident was. Volgens een woordvoerder van de lokale politie waren explosievendeskundigen van het leger opgeroepen. De politie van Kent zei later in een bericht op Twitter dat er bij een controle van twee auto's wapens waren aangetroffen. Om wat voor soort wapens het gaat is niet bekend.

Volgens de Britse omroep BBC heeft de politie een gebied van tweehonderd meter rondom de voertuigen afgezet en zijn de twee bestuurders opgepakt. Experts hebben de wapens geïnspecteerd en verklaard dat ze geen gevaar vormen. De twee aangehouden mannen waren vermoedelijk op weg naar een militaire show.

Veerboten die wilden aanmeren in Dover, een van de drukste havens van Groot-Brittannië, moesten enige tijd op zee blijven, maar konden op zeker moment een voor een weer de haven in, aldus de havenautoriteiten.