Naakte vrouw zit 2,5 jaar vast op wc

Na een avondje flink bunkeren bij de Turk of Chinees hebben we allemaal wel eens een hele dag op de pot gezeten. Madam Leong Mee Yan uit het Chinene Jurong wist maar liefst 902 dagen niet beter. Sinds 25 maart 2009 weigerde de naakte vrouw van de wc af te komen.

De 58-jarige vrouw zegt dat ze wel van het toilet af wilde, maar het niet kon. Ze beweert dat ze werd tegengehouden door een onzichtbare kracht. Deze duwde haar telkens naar beneden als ze wilde opstaan. Ook werd ze door onzichtbare mensen bekogeld met stenen en besproeid met water als ze het kleinste kamertje wilde verlaten.

Slapen en eten deed ze al die jaren gewoon op het toilet. "Ik snapte niet wat er gebeurde", zo vertelt Leong. "Ik voelde alleen maar een kracht die me tegenhield op te staan of de kamer te verlaten."

De Chinese, die al die jaren in evakostuum zat, zal niet hebben geroken naar bosviooltjes. Ze heeft slechts achttien keer gedoucht. Dit waren de enige keren dat de geesten haar toestonden op te staan, zo vertelt haar man. "Ik moest voor haar een krukje in de badkamer zetten. Vervolgens heb ik haar geholpen van de wc naar de douche te lopen."

In september had haar man er genoeg van. Hij liet een ambulance komen waarna zijn vrouw 18 dagen werd opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Inmiddels woont ze weer thuis, maar het gaat niet goed. Omdat Leongs spieren zijn verzwakt, brengt ze hele dagen zittend in een stoel door. Ook is haar gewicht gehalveerd tot slechts 30 kilo.