'Vader gedode zoontjes waarschuwde voor moeder'

De vader van de jongens die maandagnacht werden omgebracht door hun moeder heeft in augustus nog voor haar gewaarschuwd. "Ik vreesde voor het leven van mijn zoontjes", zegt Ronnie Driedonks woensdag in het AD.

Maandagnacht werden de zoontjes van 7 en 10 jaar dood gevonden in een vakantiewoning in het Gelderse Terwolde. Hun 41-jarige moeder is zwaargewond opgenomen in een ziekenhuis. Haar toestand is stabiel. Volgens de vader kampt ze door mishandeling in haar jeugd met psychische problemen en deed ze al twee keer een zelfmoordpoging.

De vader wist niet waar zijn ex-vrouw en zoontjes woonden. Hij scheidde vorig jaar juli van zijn vrouw. "Die scheiding kon ze nauwelijks verkroppen." De moeder was vlak voor de kerstvakantie verhuisd vanuit Spijkenisse. Dat deed ze om een nieuwe start in een nieuwe omgeving te maken, zegt directeur Paul Hoevenagel van basisschool De Toermalijn in de krant.

De moeder beschuldigde Driedonks er in augustus van dat hij zijn zoontjes mishandelde. "Uiteindelijk ben ik daarvan vrijgesproken. Ik heb toen nog tegen de politie gezegd dat ze niet op mij, maar op haar moesten letten", zegt hij. De zoontjes kwamen bij jeugdzorginstelling Stek, waar de vader ook aan de bel trok. "Maar niemand luisterde. Heeft een vader dan geen recht van spreken?"