Nintendo laat gamefout zitten

Nintendo is niet van plan een programmeerfout in het racespel Mario Kart 7 voor de Nintendo 3DS aan te passen. Dat heeft de gamegigant aangegeven in een mail aan Amerikaanse klanten. Door de fout kunnen gamers tijdens online races een deel van de racebaan overslaan en op oneerlijke wijze winnen.

Het Japanse gamebedrijf zou alleen nog maar verbeterde versies van Mario Kart 7 in de winkel kunnen leggen, maar dat gaat niet gebeuren. Volgens Nintendo zouden bezitters van de originele versie van Mario Kart 7 dan ten onrechte in het voordeel zijn.

De fout zit in de racebaan Wuhu Mountain Loop. Na het rijden van de eerste ronde is het mogelijk het water in te rijden. Wanneer spelers weer op de baan worden gezet, staan ze recht voor de finish om hun tweede ronde af te ronden.

Het is de tweede keer in een korte tijd dat een spel van Nintendo een fout bevat. Het avonturenspel The Legend of Zelda: Skyword Sword voor de Nintendo Wii bevatte een programmeerfout waardoor opgeslagen spelgegevens beschadigd raakten.


Nintendo herstelt fout in Mario Kart 7 niet (Foto: Novum)