NBC wil Ricky Gervais graag terug voor Globes

De Amerikaanse tv-zender NBC ziet Ricky Gervais graag een vierde keer de uitreiking van de Golden Globes presenteren. NBC-topman Paul Telegdy is tevreden over de uitzending van zondag. "Volgens mij was het een succes," zegt hij tegen de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

"Het is heel stoer en dapper om drie jaar achter elkaar een show te presenteren waar zo op wordt gelet", aldus Telegdy. "Hij stond er, was zichzelf, had lol en de grootste sterren steunden hem." De Britse komiek heeft al aangegeven de uitreiking geen vierde keer aan elkaar te willen praten, maar vorig jaar zei hij ook al dat het de laatste keer was.

"Nee, deze keer ben ik er echt klaar mee," zei Gervais na afloop van de uitzending zondagnacht. "Drie is genoeg, dat vertelde Charlie Sheen me in ieder geval", grapt hij over de acteur die drie keer is gescheiden. Zondag keken 11,7 miljoen Amerikanen naar de uitreiking, ongeveer honderdduizend minder dan vorig jaar.

Niet iedereen is enthousiast over de presentatie van de 50-jarige Gervais. Naar eigen zeggen wordt de komiek 'bedreigd' door fans van Justin Bieber. "Ik vlucht de stad uit," twitterde de Brit maandag. "Bieber-fans zijn niet blij met me. Dit is eng." Later twitterde hij een foto van zichzelf met een puppy. "Oké, ik heb nu genoeg beveiliging tegen Bieber-fans."


NBC wil Ricky Gervais graag terug voor Globes (Foto: Novum)