De Boer: ''Resultaat niet het belangrijkst''

Ajax besloot zaterdag de trip naar Brazilië met een 1-0 nederlaag tegen Palmeiras. De goal viel laat, maar volgens Frank De Boer is de uitslag niet het belangrijkst. "We hebben ons eigen spelletje kunnen spelen, we hebben geduld gehad en hebben onze kansen gecreëerd", analyseert de Ajax-trainer op de officiële clubsite.

"In de tweede helft hebben we twee hele goede kansen gehad. In de eerste helft ook een enorme kans gehad via Siem de Jong, maar die kreeg de bal op zijn kin door het slechte veld."

Volgens De Boer had Ajax haar eigen spel gespeeld tegen de Brazilianen, ook al hadden de Amsterdammers het soms even lastig. "Palmeiras was vooral gevaarlijk met standaardsituaties. Daarmee kwamen we ook nog een keer goed weg toen ze de lat raakten. Maar het belangrijkste was voor mij dat we ons eigen spel hebben gespeeld. Zelfs in de tweede helft met heel veel spelerswisselingen bleven we dat doen en kregen we nog kansen."

Al met al heeft De Boer een goed gevoel over de trip. "Je kunt natuurlijk altijd verliezen, maar het gaat mij vooral om de manier waarop. Dat het dan door een doelpunt in de 94ste minuut gebeurt is natuurlijk een domper, maar voor mij niet het belangrijkst. Ik stap het vliegtuig in met een goed gevoel. Iedereen heeft goed getraind en minuten in de wedstrijden gepakt. Hier staat een tevreden coach."