Ajax verliest oefenduel van Palmeiras

Ajax heeft het oefenduel tegen Palmeiras met 1-0 verloren. In het Pecaembu Stadion in São Paulo wist Pedro Carmona in de vierde minuut van de blessuretijd de enige treffer van de wedstrijd te scoren.

Palmeiras kwam als beste uit de startblokken. Doelman Kenneth Vermeer wist echter zijn doel in de beginfase leeg te houden. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Ajax beter in het spel. Via Siem de Jong, die terugkeerde van zijn blessure en Nicolas Lodeiro kregen de Amsterdammers kansen, maar het vizier stond niet op scherp.

Ook na rust was Ajax een aantal malen gevaarlijk, maar het was opnieuw De Jong die miste. Beide ploegen wisselden er in de tweede helft op los en zodoende kregen aan de zijde van Ajax talenten als Ouasim Bouy en Davy Klaassen speeltijd. Het was Klaassen die in de slotfase een enorme kans kreeg, maar hij zag zijn poging gered worden door de Palmeiras-doelman.

In de vierde minuut van de blessuretijd was er dan toch een doelpunt te noteren, maar niet voor Ajax. Pedro Carmona stond bij de tweede paal vrij en liet doelman Jesper Cillessen, ingevallen voor Vermeer, kansloos.