Lijk gevonden in kanaal Haghorst

De politie heeft een stoffelijk overschot gevonden in het Wilhelminakanaal in Haghorst. Duikers vonden het lichaam zaterdagmiddag in het water. De identiteit van het slachtoffer is nog onbekend. Het gaat waarschijnlijk om de 19-jarige inwoner uit de Brabantse plaats die sinds zondag is vermist, meldt een woordvoerder van de politie.

De politie zocht voor de zesde opeenvolgende dag naar de vermiste jongeman. Vrijwilligers gebruikten sonarapparatuur om het lichaam op te sporen. Verder werden honden van de stichting Signi ingezet. De sonarapparatuur en de honden gaven vlakbij een brug een signaal af. Daarop werden duikers het water ingestuurd en werd het lichaam gevonden.

De 19-jarige was zaterdagnacht niet thuisgekomen na een bezoek aan een café dat vijfhonderd meter van zijn ouderlijke woning ligt. De vader van het slachtoffer sloeg alarm. De politie onderzoekt de identiteit van het gevonden lichaam.

Update 20.04 uur
Zojuist heeft de politie bekend gemaakt dat het inderdaad om de 19-jarige vermiste Bram Claassen gaat. Er zijn geen aanwijzingen dat het om een misdrijf zou gaan.