Dubbelspecialist Rojer kan voor Oranje uitkomen

Tennisser Jean-Julien Rojer kan voor Nederland uitkomen in de Davis Cup. Dat meldt de KNLTB donderdag. De op Curaçao geboren dubbelspecialist, die eerder voor de Nederlandse Antillen uitkwam in het landentoernooi, kreeg dinsdag toestemming van de internationale tennisfederatie ITF. Rojer beschikte al over een Nederlands paspoort.

Rojer werd vorig jaar door Davis Cup-captain Jan Siemerink en technisch directeur Rohan Goetzke gepolst. "We wilden weten hoe hij aankeek tegen het uitkomen in de Davis Cupcompetitie voor Nederland", verklaart Siemerink. Rojer zag dat wel zitten. "De Nederlandse spelers kom ik regelmatig tegen tijdens de internationale toernooien en ik denk goed te passen in dit team", blikt de nummer twintig van de dubbelwereldranglijst hoopvol vooruit.

Siemerink gaf in december tijdens de KNLTB Masters al aan dat Rojer bij de voorselectie zat voor de ontmoeting met Finland begin februari. De Curaçaoënaar kan nu ook op worden genomen in de definitieve selectie, die Siemerink eind januari bekendmaakt.