Albert Verlinde doet niet mee met Musical Awards

Albert Verlinde Entertainment stuurt geen enkele productie in voor de komende Musical Awards. De huidige opzet van de awardshow heeft geen toegevoegde waarde, stelt algemeen directeur Jeroen Dona. "We moeten vernieuwen en veranderen om musicals op een plezierige manier onder de aandacht te blijven brengen van het grote publiek."

Volgens Dona is er het afgelopen jaar bij de organisatie op aangedrongen een aantal dingen te veranderen. "Ze hebben ons keurig aangehoord, maar niets met onze adviezen gedaan." Het gala kreef in oktober veel kritiek, memoreert hij. "Wij vinden dat we zo niet door kunnen gaan. Het elan is er na elf jaar af en de kijkcijfers dalen."

Een van de critici is Sanne Kraaijkamp. De John Kraaijkamp Musical Awards zijn naar haar vader, de in juli overleden komiek Johnny Kraaijkamp, vernoemd. "Ik kan alleen maar hopen dat de mensen van de stichting inzien dat dit een aanfluiting was en volgend jaar wel weer het hele gebeuren zijn officiële galakarakter terug zullen geven", schreef ze op haar website. Het gala verhuisde van de AVRO naar RTL en werd voor het eerst door Carlo Boszhard en Irene Moors gepresenteerd.

Dona vindt het wel belangrijk om musicals onder de aandacht te blijven brengen. "Als je merkt dat het huidige format niet meer aanslaat, moet je vernieuwen en veranderen. Je moet niet bang zijn om een jaartje rust te nemen om weer iets nieuws te bedenken waar de hele branche en alle theaterproducenten baat bij hebben."