Kaufman schrijft musical voor Cage, Black en Carell

Het nieuwe project van Being John Malkovich-scenarist Charlie Kaufman is een musical. Dat heeft hij gezegd in een lezing voor het Britse filmgenootschap BAFTA. Volgens entertainmentsite Indiewire gaat het om de film Frank or Francis met Nicolas Cage, Jack Black en Steve Carell.

"Ik heb net een musical geschreven, ik hoop dat die verfilmd wordt," zei de 53-jarige scenarist in zijn toespraak. Het is de eerste keer dat Kaufman, bekend van Adaptation en Eternal Sunshine of the Spotless Mind, een musical heeft geschreven. "Ik probeer altijd iets anders te doen."

Frank or Francis en gaat over online filmkritiek. Volgens geruchten speelt Carell een regisseur die voor de 29e keer is genomineerd voor een Oscar, speelt Black een komiek die alleen wordt gecast als dikzak en is Cage te zien als filmblogger die een cultstatus heeft bereikt door cynisch te schrijven over films.

Kaufman maakte in 2008 zijn regiedebuut met het zelfgeschreven Synecdoche, New York. Of hij Frank or Francis ook gaat regisseren is niet bekend, net zo min als een productiedatum voor de film.


Kaufman schrijft musical voor Cage, Black en Carell (Foto: Novum)