Kramer: Blokhuijsen momenteel beter

Sven Kramer denk niet dat hij in januari het Europees kampioenschap allround zal winnen. De Fries miste het gehele vorige seizoen door een bovenbeenblessure en vind dat hij nog niet op het vereiste niveau zit.

"Het is geen realistische doelstelling om nu voor de Europese en wereldtitel allround te gaan", aldus Kramer, die zich volgende week tijdens de Schaatsweek voor het EK zal moeten kwalificeren. Dit zal gaan over een 1.500 meter en een 5 kilometer. "Als je puur feitelijk naar de vier allroundafstanden kijkt, is Jan Blokhuijsen momenteel de beste Nederlander."

"Ik acteer nu op een smalle basis. Waar ik voorgaande jaren na een serie wereldbekerwedstrijden snel door kon, heb ik nu gewoon wat meer tijd nodig. Ik ben bezig met het traject richting de Olympische Spelen van Sotchi, dat is het uiteindelijke doel", aldus Kramer, die zegt dat de 500 meter momenteel zijn grootste probleem is. "Ik heb enkele weken geleden voor het eerst in ruim anderhalf jaar in trainingen weer de 500 meter gereden. Die afstand is nu gewoon niet goed."

Volgens Sportarts Peter Vergouwen mag Kramer blij zijn dat hij nu alweer zo ver is en alweer zo goed schaatst. "Hij zegt me dan dat ik naar de kerk moet rijden en daar elf kaarsjes moet aansteken", zei Kramer vandaag. "En ik moet ook blijven onthouden van hoe ver ik kom."