Stel je vraag aan.. Peter van Hal (Eurosport)

Al verschillende keren kon je op FOK!sport vragen stellen aan bekende mensen binnen de sport. Ditmaal kun je je vragen stellen aan Peter van Hal, oud-schansspringer en tegenwoordig commentator op Eurosport.

Peter van Hal

Peter van Hal is sinds 1999 werkzaam bij Eurosport, waar hij de commentator is van het schansspringen. Elk weekend verzorgt hij de (live)verslagen als de Greogor Schlierenzauers en Andreas Koflers van de wereld van de schans af springen in de hoop een zo ver mogelijke afstand te behalen.

Van Hal zelf was begin jaren 90 één van de beste Nederlandse schansspringers. In die periode werd hij driemaal Nederlands kampioen en was hij ook eenmaal de ‘Lowlander Champion'. Verder was Van Hal de eerste Nederlander die meedeed aan het WK schansspringen. Op het wereldkampioenschap van 1995 eindige hij zowel op de K120 als de K90 schans op de 56e plaats.

Sinds het begin van het nieuwe millennium ligt het Nederlandse schansspringen deels op zijn gat, maar daarin probeert de Nederlandse skivereniging het schansspringen op een hoger niveau te tillen. Daarvoor heeft het in 2007 een talentontwikkelingsgroep opgezet voor acht talentvolle schansspringers. Sinds dit seizoen zijn deze springers verenigd in een nationale selectie.

Stel nú je vraag!

Heb je een vraag die je aan Peter van Hal zou willen stellen over iets wat je altijd over hem of over het schansspringen wilde weten? Stel dan je vraag voor 11 december 15:00 en misschien wordt jouw vraag straks wel aan Peter gesteld! De redactie zal de leukste en beste vragen selecteren en die aan de schansspringcommentator gaan voorleggen.