[Premier League] Newcastle pakt punt op Old Trafford

Manchester United is er niet in geslaagd de thuiswedstrijd tegen Newcastle te winnen. De landskampioen kwam via Javier Hernandez nog wel op voorsprong, maar een dubieuze strafschop van Demba Ba bracht de bezoekers langszij: 1-1. Koploper Manchester City kan morgen bij winst op Liverpool verder weglopen bij de stadsgenoot.

Newcastle had het punt op Old Trafford voor een groot deel te danken aan doelman Tim Krul. De Nederlander had spectaculaire reddingen in huis op inzetten van Ryan Giggs, Nemanja Vidic en Patrice Evra. Door een rode kaart voor Jonas Gutierrez speelden de Magpies de laatste tien minuten met tien man.

Manchester City kan zondag een gat slaan van zeven punten. Tottenham Hotspur staat derde, maar heeft ook minder verliespunten dan United. Zonder de geblesseerde Rafael van der Vaart wonnen de Spurs zaterdag met 3-1 bij West Bromwich Albion. Chelsea, dat met 3-0 won van Wolverhampton Wanderers, staat net achter Newcastle vijfde.

Wigan Athletic deed de laatste plaats in de Premier League over aan Blackburn Rovers. Met Ronnie Stam in de basis werd met 2-1 gewonnen bij Sunderland. Franco di Santo maakte diep in blessuretijd het winnende doelpunt. Norwich City won thuis met 2-1 van Queens Park Rangers.

Newcastle pakt punt op Old Trafford (Foto: Novum)