Winnaar OV-stakings-prijsvraag bekend

Zondag is de winnaar bekend gemaakt van de wedstrijd voor alternatieven voor de stakingen in het openbaar vervoer in de grote steden. De wedstrijd werd eerder dit jaar uitgeschreven door Stopdestaking.nl en de Maatschappij Voor Beter OV. Daarbij loofde Stopdestaking.nl een prijs van 100 euro uit voor de beste inzender.

Tim Kroes werd door de jury verkozen tot beste inzender, hij zond meerdere ideeën voor publieksvriendelijke acties in. Zo stelt hij voor om voor één dag de lijnnummers te veranderen of mensen overal in en uit te laten stappen. Dat zou kunnen onder het motto: 'We weten het zelf ook allemaal niet meer', aldus winnaar Kroes. Een ander idee van zijn hand is om een dag te rijden volgens de routes die na de bezuinigingen voorzien zijn.

"Zijn ideeën zijn gemakkelijk uit te voeren, terwijl de reiziger gewoon de bus, tram en metro kan blijven nemen" zegt jurylid Hildebrand van Kuyeren in een toelichting. De jury bestond verder uit Rikus Spithorst van Voor Beter OV, en GVB-exploitatiedirecteur Adrie Bolier.