Brand bij houthandel in centrum Laren

Bij een houthandel in Laren woedt zondagavond een grote brand. De onderneming staat midden in een woonwijk bij het centrum van de Noord-Hollandse plaats.

De hulpdiensten zijn met veel materieel uitgerukt, mede omdat de brand is overgeslagen naar een kantoorpand en de bibliotheek.

Volgens Blik op Nieuws zou de brand plaats vinden in een houthandel aan de Zijtak en is de brandweer met groot materiaal uitgerukt. De brand zou inmiddels overgeslagen zijn naar het nieuwbouw gedeelte en onbevestigde bronnen melden tevens dat de bibliotheek aan de Sint Janstraat in brand zou staan.

De brandweerkorps van Laren zou bijgestaan worden door korpsen uit Utrecht die de brandbestijdingspeloton zou hebben gealarmeerd.

Update 02:30 uur:
Op de website van RTV Noord-Holland wordt er gesproken over een Grip3 situatie, dit houdt in dat het gemeentelijke rampenplan in werking wordt gesteld. Bij de brand is één persoon licht gewond geraakt.

In de buurt van de brand staat een dieseltank die door de brandweer wordt afgeschermd. Ook enkele huizen met rieten daken worden nog bedreigd door vliegvuur. In totaal zouden er nu 4 panden in brand staan waaronder de plaatselijke bibliotheek. Ook zijn er meerdere woningen ontruimd, om hoeveel woningen en mensen het gaat is vooralsnog onduidelijk. De bewoners zijn opgevangen in het gemeentehuis van Laren aan de Eemnesserweg.


(Foto gemaakt door Crack_)