Heineken-film verslaat Kuifje nu wel

De Heineken Ontvoering heeft afgelopen weekeinde de meeste bezoekers naar de Nederlandse bioscopen weten te lokken. De veelbesproken film over de ontvoering van Alfred Heineken wisselde stuivertje met The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn, een animatiefilm over Kuifje. Vorig weekend waren de rollen nog omgedraaid.

De Heineken Ontvoering wist in de eerste vier dagen honderdduizend bezoekers te trekkken. Ook werd vorige week bekend dat de film wordt uitgebracht in Groot-Brittannië en Ierland. Ontvoerder Willem Holleeder probeerde de film via een kort geding uit de bioscopen te houden omdat hij bang is dat de film een verkeerd beeld geeft van de ontvoering. De rechter gaf hem geen gelijk.

In Time komt in de bioscooplijst nieuw binnen op de derde plaats. In de sciencefictionthriller zijn hoofdrollen weggelegd voor onder anderen Justin Timberlake en Amanda Seyfried. De Nederlandse film All Stars 2: Old Stars, die onlangs ook de gouden status bereikte, staat net als vorige week vierde. De top vijf wordt compleet gemaakt door Real Steel, een film met Hugh Jackman over vechtende robots.