Holleeder vreest verkeerd beeld door Heineken-film

Willem Holleeder vreest dat er door de film met Rutger Hauer een verkeerd beeld ontstaat van de Heineken-ontvoering. Het gaat hem naar eigen zeggen niet om reputatieschade, zoals eerder werd gemeld. Holleeder spande een kort geding aan tegen de producenten van de film De Heineken Ontvoering, dat dient donderdag.

Holleeder mag zelf niet aanwezig zijn bij het kort geding. Middels een brief laat hij toch van zich horen. De crimineel laat weten dat hij commotie vreest. "Zoals die ook nu is ontstaan."

Holleeder is bang dat De Heineken Ontvoering een verkeerd beeld schetst en mensen fictie aan gaan zien voor werkelijkheid. "De film wekt de suggestie dat Holleeder wegens persoonlijke wrok heeft gehandeld jegens Heineken", stelt een van Holleeders advocaten.

In De Heineken Ontvoering, met Rutger Hauer in de hoofdrol, komt de naam Willem Holleeder niet voor. Wel zegt Holleeder zich te herkennen in een van de personages. Zijn medeontvoerders worden wel met naam en toenaam genoemd. Jan Boellaard en Frans Meijer overwegen eveneens een zaak aan te spannen tegen de producenten van de film.

Holleeder wil de film verbieden via het kort geding. Of dat lukt blijkt vrijdagmiddag, als de Amsterdamse rechtbank uitspraak doet.


Holleeder vreest verkeerd beeld door Heineken-film (Foto: Novum)