Tot zeven jaar cel geëist voor brute moordpoging

Tegen vier mannen uit Den Haag zijn dinsdag straffen tot zeven jaar cel geëist voor poging tot moord op een plaatsgenoot. Het slachtoffer werd in zijn eigen woning tegen zijn hoofd geslagen, in een wurggreep genomen, in zijn buik gestoken en gesmoord met een kussen. Hij raakte zwaargewond en lag acht dagen in coma.

De vier mannen van 18, 19, 23 en 24 jaar sloegen toe op 1 mei. Aanleiding was een ruzie over een geleende auto. Daaraan was schade ontstaan, en de 23-jarige wilde dat het slachtoffer daar geld voor zou ophoesten. Nadat hij was bedreigd, stak het slachtoffer de banden van de auto lek en stal de kentekenplaten.

De verdachten waren op de avond van de steekpartij verhaal bij hem komen halen. Na afloop zeiden de vier tegen de vriendin van het slachtoffer dat ze geen ambulance mocht bellen en namen ze de mobiele telefoons van haar en haar vriend mee, evenals een horloge, autosleutels en een bankpas.

Tegen de 24-jarige verdachte werd zeven jaar cel geëist, tegen de 23-jarige vijf jaar. De 19-jarige verdachte hoorde een celstraf van twee jaar tegen zich eisen en de 18-jarige een halfjaar jeugddetentie.

De rechtbank in Den Haag doet over twee weken uitspraak.