The Hoff hosselt voor eigen game

David Hasselhoff zou graag de hoofdrol willen spelen in zijn eigen game. De 59-jarige acteur zou in gesprek zijn met game-uitgever Electronic Arts voor een eigen spel of app. Dat zegt hij tegen nieuwsdienst Reuters.

Electronic Arts en 'The Hoff' kwamen in contact met elkaar door het werk dat Hasselhoff heeft gedaan voor de promotie van het racespel vol ongelukken, Burnout Crash. "Misschien kunnen we vanaf hier de samenwerking doorzetten", oppert de acteur.

De Baywatch-acteur heeft wel iets met auto's. In het begin van de jaren tachtig speelde hij held Michael Knight, de bestuurder van de pratende auto Kitt, in de tv-serie Knight Rider. "Toen ik de game zag, vond ik het direct op Knight Rider lijken", laat The Hoff weten.

De tv-serie draaide om de avonturen van Knight en zijn auto. De auto was onfeilbaar en in de tv-serie kwam bijzonder weinig geweld voor. In Burnout Crash daarentegen moeten spelers verkeerschaos veroorzaken door hun auto te laten botsen met andere voertuigen. Hoe meer explosief des te meer punten worden verdiend.


The Hoff hosselt voor eigen game (Foto: Novum)