Paul Verhoeven start talentenjacht

Paul Verhoeven schakelt voor zijn nieuwe filmproject de hulp in van het publiek. De filmmaker roept regisseurs, scenaristen, cameramensen en musici op mee te werken aan zijn eerste 'user-generated' film. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op zijn website. Dat heeft Verhoeven dinsdag bekendgemaakt.

De film wordt in acht perioden van drie weken opgenomen, laat de NOS weten. Aan het project nemen ook ervaren filmmakers als Martin Koolhoven en Kim van Kooten deel. Uiteindelijk worden twee films gemaakt, een versie van het samengestelde team en een van Verhoeven zelf.

De nog titelloze film is niet de eerste waarbij het publiek wordt gevraagd mee te werken. Vorig jaar werd de film DSB: The Movie, over de teloorgang van de DSB Bank, ook al om de inbreng van het publiek gevraagd.

De 73-jarige Verhoeven brak in 1969 in Nederland door met de tv-serie Floris en maakte vier jaar later de filmklassieker Turks Fruit. In de jaren tachtig maakte hij de oversteek naar Hollywood waar hij actiefilms als RoboCop en Totall Recall maakte. Met Zwartboek uit 2006 maakte hij sinds lange tijd weer een Nederlandstalige film. Ook werkt Verhoeven al jaren aan een remake van het boek De Stille Kracht van Louis Couperus.