Boze leden bekladden kantoor FNV Bouw

Het kantoor van FNV Bouw in Woerden is maandagnacht beklad door woedende FNV-leden. Op de muur van het pand werd de leus 'verraders' gekalkt en de naam van de bond veranderd in 'FNV Sloop'.

De groep, die zichzelf het comité Boze FNV'ers noemt, is boos over de instemming van FNV Bouw met het pensioenakkoord. "Wij kunnen niet accepteren dat onze toekomst wordt vernacheld, en al helemaal niet als onze zogenaamde vertegenwoordigers daaraan meewerken", stelt de groep in een verklaring.

FNV Bouw ging zaterdag na aanvankelijk verzet toch akkoord. Daardoor ontstond een meerderheid binnen de vakcentrale. Die meerderheid stemde maandag uiteindelijk in met het pensioenakkoord. FNV Bondgenoten en Abvakabo FNV, de grootste bonden, waren tegen en zegden het vertrouwen op in FNV-voorzitter Agnes Jongerius.

"We beseffen dat de leiding van de bonden die hebben ingestemd met het 'akkoord' niet onze echte tegenstanders zijn. Maar door hun daden plaatsen zij zich wel tussen de FNV-leden en de tegenstanders in. Die positie is onacceptabel", vinden de boze FNV-leden.

Het comité zegt binnenkort met meer acties te komen. "Van posteracties tot stakingen en blokkades: we zullen alles uit de kast moeten trekken om onze oudedagsvoorziening veilig te stellen en niet geslachtofferd te worden in deze economische crisis."