Oh Oh Tijgertje komt op vrije voeten

Tijgertje komt donderdag op vrije voeten. De Haagse, bekend van haar deelname aan Oh Oh Tirol, zat vast omdat ze meerdere malen werd opgepakt wegens winkeldiefstal. Donderdag moest ze voor de Haagse rechtbank verschijnen, waar werd bepaald dat haar voorarrest wordt geschorst.

Tatjana Liefhebber, beter bekend als Tijgertje, moet als het aan het Openbaar Ministerie ligt toch nog brommen. Het OM eiste donderdag twee weken cel tegen de brunette omdat ze meerdere malen zonder geldig rijbewijs achter het stuur kroop. De celstraf die geëist is voor de winkeldiefstallen, komt overeen met de tijd die Tijgertje al vast heeft gezeten.

Liefhebber werd afgelopen maanden meerdere keren gearresteerd wegens winkeldiefstal. De Haagse ging in maart, vlak nadat de uitzendingen van Oh Oh Tirol waren gestart, voor het eerst over de schreef. Eind augustus werd ze voor de vijfde keer betrapt op winkeldiefstal. Ze heeft dit jaar met tussenpozen ruim honderd dagen in de cel doorgebracht.

Een aantal keer ging Tatjana op stap met haar moeder. Ook tegen haar eiste het OM een celstraf gelijk aan het voorarrest. Wel krijgen beide dames als het aan justitie ligt te maken met een proeftijd, Tatjana van twee jaar, haar moeder van drie. Naast de diefstallen en het rijden zonder rijbewijs werd Tijgertje verdacht van het beledigen van een ambtenaar in functie.

Tatjana ontkent dat ze agenten heeft uitgescholden. Ook heeft een aantal diefstallen volgens haar niet plaatsgevonden. De Haagse vertelde de rechter dat zij en haar moeder in geldnood zitten en daarom spullen moesten stelen. Moeder en dochter hebben een voorkeur voor onder meer biefstuk, sushi en prosecco. De talrijke contacten met justitie kostten Tatjana haar rol in het nieuwe seizoen van Oh Oh Cherso.

De Haagse rechtbank doet 22 september uitspraak.