Twee kinderen omgekomen bij gezinsmoord

Twee kinderen van 6 en 7 jaar met de Nederlandse nationaliteit zijn in het Belgische Aalst door messteken om het leven gekomen. Het lijkt te gaan om een gezinsmoord, melden Belgische media.

De moeder van het van oorsprong Afrikaanse gezin wordt verdacht van de dubbele kindermoord. Ze is aangehouden en wordt verhoord. Donderdagnacht werden meerdere gezinnen volgens het Nieuwsblad al gewekt door lawaai uit het appartement van het gezin.

De moeder brak toen een schotelantenne af en sloeg het raam kapot met een pollepel. De politie werd gewaarschuwd, maar die is het appartement aan de Molendries niet binnengegaan omdat er geen sprake leek te zijn van een levensbedreigende situatie. De vrouw zou daarna tot 05.00 uur 's ochtends herrie hebben gemaakt.

Vrijdag gooide de vrouw vanuit het appartement boven een wereldwinkel een vaas naar beneden. Omdat dit kon worden opgevat als een hulpkreet, ging de politie deze keer wel naar binnen. Daar bleek dat de twee kinderen van de vrouw met messteken om het leven waren gebracht.

De ouders, dertigers, zouden anderhalf jaar geleden van Rotterdam naar Aalst zijn verhuisd. Het gezin zou nooit problemen hebben veroorzaakt. De vrouw, Landu G., zou wel al enige tijd met psychische problemen kampen.

De vrouw van Angolese afkomst heeft een relatie met Mike O., van Nigeriaanse afkomst. Hij is de vader van het 6-jarige kind. Het 7-jarige kind heeft een andere vader. Die zou nog in Rotterdam wonen en is volgens het Nieuwsblad meteen naar Aalst gereden toen hij hoorde dat zijn zoon is omgebracht.