Schumacher hoopt jubileum Spa in stijl te vieren

Michael Schumacher hoopt zijn Formule 1-jubileum komend weekend op Spa-Francorchamps met een goed resultaat te kunnen vieren. De 42-jarige Duitser debuteerde twintig jaar geleden in de Belgische Ardennen voor Jordan en boekte een jaar later voor Benetton op het circuit zijn eerste zege. Nu komt hij uit voor Mercedes Grand Prix.

Die renstal worstelt al het hele seizoen met de bolide en kwam door een gebrek aan neerwaartse druk op de afgelopen circuits niet uit de voeten. Wel behoort de auto tot een van de snelste op de lange rechte stukken, waardoor een beter resultaat voorhanden ligt. Voor Mercedes kwam de zomerbreak als geroepen, want nu zijn de batterijen weer opgeladen.

"Het zal een speciaal weekend voor Michael worden omdat hij dit weekend zijn twintig jarig jubileum in de Formule 1 zal vieren. De race op Spa heeft in de historie voor veel verrassingen gezorgd en het weer heeft hier vaak een belangrijke rol in gespeeld. De layout van het circuit zal ons pakket wat beter liggen dan de afgelopen twee races het geval is geweest," zei Mercedes-motorsportbaas Norbert Haug.

Schumacher kijkt uit naar racen op het circuit waar hij in 1991 zijn debuut maakte. "De race in Spa heeft dit jaar voor mij een speciaal tintje omdat ik hier twintig jaar geleden mijn eerste Formule 1-race gereden heb. Het is moeilijk voor te stellen dat het al weer zo lang geleden is. Er is in de afgelopen twintig jaar veel verandert, maar één ding niet: deze baan is nog steeds sensationeel. Ik hou van de karakteristieken van deze locatie en de hieruit voortvloeiende glooiende layout," zei de zevenvoudig wereldkampioen die in België vele malen wist te winnen.

"Voor mij is Spa mijn huiskamer, omdat het de plaats is geweest waar ik veel belangrijke momenten in mijn carrière heb meegemaakt. Daarom wil ik mijn fans bedanken voor hun loyaliteit en steun, welke in al twintig jaar van hen ontvang en ook na mijn comeback."