Proces Consumentenbond tegen Royal Beach concert

De Consumentenbond gaat opnieuw een rechtszaak aanspannen tegen de organisatie van het Royal Beach Concert. De bond gaat alsnog proberen een vergoeding af te dwingen voor alle kaarthouders van het afgelaste evenement, laat een woordvoerder dinsdag weten.

De Consumentenbond spande eerder ook al een rechtszaak aan. Ze eisten dat negen individuele consumenten hun geld terug zouden krijgen, maar ook alle andere kaarthouders. De kantonrechter oordeelde dat de organisatie van het Royal Beach Concert de individuele kaarthouders moet vergoeden, maar achtte zich niet bevoegd om over een vergoeding voor alle kaarthouders te oordelen.

Het Royal Beach Concert zou op 4 juni plaatsvinden in Scheveningen, met artiesten als Bryan Adams en Elton John. Het popconcert ging wegens 'een aantal zaken van operationele aard' niet door. De organisatie heeft eerder al gemeld nog steeds een nieuwe datum voor het festival te zoeken.

Schade en de kosten van het eventueel niet doorgaan van het concert wil de organisatie verhalen op de Consumentenbond. "De artiesten zijn welwillend, maar de stemmingmakerij van de Consumentenbond maakt onze bedrijfsvoering onmogelijk", zei organisator Bob Reiche hierover eerder tegen het AD.