Meer auto's beschoten op snelwegen

Niet alleen op de A13 zijn zondag auto's beschoten, ook op de A12 en de A16 zijn kogels afgevuurd. Bij de politie hebben zich 32 getuigen gemeld en negentien automobilisten hebben aangifte gedaan.

De beschietingen vonden plaats tussen 15.00 en 19.50 uur, naar nu blijkt ook op de A12 bij Harmelen en het Prins Clausplein en op de A16 bij knooppunt Ridderster en op de Van Brienenoordbrug.

De politie kreeg maandag al acht telefoontjes van getuigen en mensen die waren beschoten op de A13 van Rotterdam naar Den Haag. Een aantal van hen zag hun achterruit versplinteren na een harde knal. Zeker elf voertuigen werden beschoten, vermoedelijk met een luchtbuks. Op de Stadhouderskade in Rotterdam werd een zijruit van een bus kapotgeschoten.

Het onderzoek is nog in volle gang. Mogelijk komen nog meer aangiften binnen, meldt het Korps Landelijke Politiediensten vrijdag. Het korps is nog geen bruikbare tips tegengekomen. Een aantal getuigen moet nog worden benaderd. Het televisieprogramma Hart van Nederland besteedt vrijdagavond extra aandacht aan de beschietingen.