MRSA-bacterie in Medisch Spectrum Twente

Twee chirurgische verpleegafdelingen van het Medisch Spectrum Twente in Enschede nemen geen patiënten meer op vanwege de vaststelling van de MRSA-bacterie. Dat meldt het ziekenhuis zondag.

Alle noodzakelijke maatregelen zijn inmiddels getroffen om te voorkomen dat de bacterie zich verder verspreid. Zo gelden er aangescherpte hygiënevoorschriften. Dit is conform het MRSA-protocol van het ziekenhuis.

Dinsdag werd de bacterie bij een patiënt geconstateerd. Vervolgens is een onderzoek gestart. Zondag werd vastgesteld dat twee medewerkers ook besmet zijn. Daarop werd tot een opnamestop bij de afdelingen besloten. De besmette patiënt is geïsoleerd, de twee medewerkers zijn thuis.

Momenteel worden er nog meer patiënten en medewerkers onderzocht. De uitslagen hiervan worden maandag aan het einde van de dag verwacht. Dan wordt bekeken of de afdelingen weer open kunnen. Enkele al geplande operaties gaan maandag door.

De MRSA-bacterie is resistent tegen antibiotica en dus moeilijk te bestrijden. Voor gezonde mensen levert de bacterie geen gevaar op, maar mensen met een slechte weerstand kunnen er ziek van worden.


MRSA-bacterie in Medisch Spectrum Twente (Foto: Novum)