Vrouw hoort 14 maanden eisen voor meesleuren agent

Tegen een 27-jarige vrouw uit Wassenaar is donderdag veertien maanden cel geëist omdat ze op 23 januari in Den Haag opzettelijk een agent zou hebben meegesleurd met haar auto. Volgens het Openbaar Ministerie in Den Haag werd de vrouw boos toen de agent haar vroeg haar rijbewijs te tonen nadat ze was betrapt op te hard rijden.

De Wassenaarse begon te schreeuwen en haalde een voorwerp uit haar tas dat ze onder de bijrijderstoel legde. De agent vermoedde dat het om een vuurwapen ging, waarna hij haar meerdere malen verzocht uit te stappen. Toen de vrouw dit bleef weigeren, probeerde de agent het portier te openen door zijn arm door het autoraam te steken.

De vrouw gaf volgens de officier van justitie vervolgens gas, terwijl de arm van de agent nog in de auto stak. Hij moest steeds harder rennen om niet te vallen. Op een gegeven moment wist de agent los te komen, wat hem een gebroken schouder opleverde.

Tijdens de daaropvolgende achtervolging, negeerde de vrouw met hoge snelheid een rood verkeerslicht en raakte onderweg ook nog een andere auto. Ook ramde ze tot twee keer toe een politieauto, waarbij een andere agent gewond raakte. Uiteindelijk is de vrouw klemgereden en aangehouden.

Bij geweld tegen mensen met een publieke taak verdubbelt justitie de strafeis. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.