Man dokt 3 ton voor croissantje

Een Taiwanees is een flinke poot uitgedraaid. Chiu heeft maar liefst 12 miljoen Taiwanese dollars, ruim 293.000 euro, neergelegd voor een croissantje. Dat uiteindelijk ook niet eens werd geleverd.

De arme man kreeg onlangs een unieke internetaanbieding. "Frans brood dat zo heerlijk is dat je ervan moet huilen", zo werd hem beloofd. Chiu liep het water in de mond en maakte omgerekend 2,42 euro over naar de bakker.

Even later belde de bakker de Taiwanees op. Er was iets misgegaan en of Chiu de transactie nog een keer wilde herhalen. De man ging akkoord, maar even later rinkelde weer de telefoon. Een man deed zich voor als manager van de bank en vroeg hem het bedrag nogmaals over te maken.

Ook dit was niet genoeg. Een derde persoon deed zich voor als een hoge ome en droeg Chiu op de transactie weer te herhalen omdat hij anders zou worden verdacht van het witwassen van geld. Pas nadat het slachtoffer 12 miljoen Taiwanese dollar had overgemaakt, viel bij hem het kwartje. Hij besefte toen pas dat hij was opgelicht.