Spil Games en Bigpoint werken samen

Het Nederlandse Spil Games en browsergamegigant Bigpoint gaan samen online spellen maken voor websites als Hyves en Spelletjes.nl. De virtuele dierentuin ZooMumba is de eerste game die dankzij de deal gespeeld kan worden. Geld wordt verdiend aan de gratis online game door virtuele goederen, waaronder supervoedsel voor de dieren of decoraties voor in de digitale dierentuin, tegen betaling aan te bieden. Dat hebben de twee partijen maandag bekendgemaakt. ZooMumba is al speelbaar via een eigen website. Het dierentuinspel ziet maandelijks 8,7 miljoen spelers voorbijkomen.

Hoe de samenwerking tussen Bigpoint en Spil Games er precies uitziet, wilde een woordvoerder niet zeggen. Inkomsten worden echter gedeeld. Desondanks verwacht Spil Games dat de verkoop van virtuele goederen dit jaar ruim dertig procent van de totale omzet bedraagt.

Spil Games is al tien maanden bezig de traditionele webgames om te bouwen tot een sociaal netwerk. "Iedereen heeft nu zijn eigen profiel en topscores worden bijgehouden", zei de woordvoerder van het Nederlandse gamebedrijf. Daarnaast heeft het in Hilversum gevestigde Spil een betaalsysteem gebouwd waarmee gamers virtuele goederen zoals mooie kleding of supermest kunnen kopen.


Spil Games en Bigpoint werken samen