Twee kandidaten voor vervolgfilm 300

Zack Snyder maakte eerder dit jaar al bekend dat hij het te druk heeft met The Man of Steel en zal zodoende niet op de regisseurstoel zitten bij het vervolg op 300. Er gingen geruchten in de wandelgangen dat Guy Ritchie het project op zou pakken maar die zijn inmiddels alweer weggeëbt. Deadline heeft nu bekend gemaakt dat er twee nieuwe gegadigden zijn voorXerxes, namelijk Noam Murro of Jaume Collet-Serra.

Ook de titel Xerxes is inmiddels veranderd. Er circuleert nu een nieuwe werktitel voor de film, gebaseerd op het werk van Frank Miller, 300: Battle of Artemisia.

Murro maakte tot nu toe slechts 1 film, Smart People, met onder meer Dennis Quaid en Sarah Jessica Parker. De regisseur maakte echter vooral naam met spectaculaire commercials voor Halo. Ook wordt zijn naam genoemd in verband met Die Hard 5. Collet-Serra maakte onder andere Unknown met Liam Neeson en is momenteel bezig met twee films, Red Circle enHarker.

In de film krijgen we te zien hoe Xerxes aan zijn goddelijke status kwam, na de dood van zijn vader Darius, bij de slag bij Marathon (490 v.Chr.). Darius vertelt Xerxes dat de Grieken alleen door een godheid kunnen worden verslagen en zodoende besluit Xerxes daar wat aan te gaan doen.

De Slag bij Artemisium was een zeeslag tussen de Grieken en de Perzen in 480 v.Chr.. Artemisia was de enige vrouwelijke commandant van de Perzische koning Xerxes I. Als bondgenote van de Perzen nam ze ook deel aan de slag bij Salamis in datzelfde jaar. Vraag is dus of de titel een dubbele betekenis heeft. Hoe dan ook, we kunnen ons weer klaar maken voor een stevig stuk visueel geweld in de 300 stijl. Snyder's bemoeienis met de film is niet opgehouden sinds hij in Metropolis is. Hij zal de film produceren en was eveneens verantwoordelijk voor het script van de film. En dat belooft veel goeds.